Ny arbetsplats, nya elever, nya utmaningar.

Jag har varit tre veckor på min nya arbetsplats Athene Fardhem och det kan inte kännas bättre. Jag har blivit väl mottagen av mina nya arbetskamrater och jag har hunnit sätta mig in i mina nya arbetsuppgifter.

Jag har under den senaste veckan fått träffa mina nya elever. 19 pojkar och flickor i åldern 7-9 år, helt underbara. Ja ni läste rätt en blandad 1,2,3 :a. Det är nytt för mig och det kommer verkligen bli en utmaning att undervisa i c-form. Men jag tror att jag har en plan ;).

Som alltid när man träffar nya elever, kollegor och föräldrar tar det en viss tid att få saker och ting på sin plats. Vi ska framförallt lära känna varandra först, jag och mina elever. Min första och största uppgift är att skapa tydliga ramar, en klar struktur och det viktigaste av allt trygghet i klassrummet.

Finns det ingen trygghet, ömsesidigt förtroende och tillit kommer inte vi fram till själva lärandet. Men jag har redan haft flera underbara stunder med mina elever trots att det bara har gått en vecka.

Vi arbetade en dag med värdegrunden och fokuserade på ”Att vara vänlig”. Jag läste högt för eleverna om våra trivselregler på skolan och tillsammans diskuterade vi vad dessa regler betydde. Vi gjorde tillsammans en ”Att vara vänlig” (inspiration från TheBig6 så klart!) trappa där eleverna fick fundera på vad det betyder att vara vänlig. Jag förundras varje gång hur kloka barnen är. De bar också ett rött hjärta hela dagen där det stod ”Att vara vänlig” på. Innan de gick hem gjorde vi tummen. Vad är då tummen, undrar ni? Barnen visar vad de tycker om dagen i skolan genom att göra tummen upp eller tummen ner. Tycker man att dagen har varit sådär så tar man tummen mitt i mellan upp och ner.

Men eleverna gjorde tummen upp för dagen och de tyckte att det hade varit bra och ville ha fler sådana här dagar som den vi hade haft ”Att vara vänlig”.

Jag är också nöjd och ser fram emot min utmaning som lärare.