Hur jag lär mig!

Äntligen fick jag träffa mina elever igen :). Lite trötta var de dock allt, men det är fröken också. För har man haft två veckors ledighet och man har kunnat sova hur länge man ville, så kan det vara trögt att komma upp på morgonen.

Men de fick i varje fall starta dagen med att reflektera i sina loggböcker. Det de skulle fundera kring var sitt eget lärande. Hur lär jag mig bäst? De flesta elever skriver att de lär sig bäst genom att lyssna, titta, och undersöka. Det jag som lärare blir nyfiken på då, är vad menar man med att lära sig bäst genom att lyssna? Hur lyssnar man bäst? Hur länge orkar man lyssna? Är det skillnad på det jag som lärare berättar om? Lyssnar man på olika sätt beroende på vad det är för ämne läraren undervisar i/om? Det ska mina elever få berätta för mig snart 🙂 då jag blir så nyfiken.

Eleverna fick även fundera kring vilka mål de har satt upp för terminen och hur de skulle nå dessa mål. Även här har de mycket kloka tankar och tips. Läsa, titta på filmer med och utan text och på engelska, öva på olika webbsidor såsom matematik och svenska, spela spel, diskutera och samtala med familjen men även be om hjälp när man inte kan. Men det allra viktigaste försöka göra sitt bästa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.