Om mig

Jag heter Ulrika Pettersson och börjar arbeta i augusti 2016 på Region Gotland, Vänge skola. Efter att jag har varit några år inom friskolan. Jag är nu lärare och mentor för år 4-5. Så här ser jag ut i de flesta fall när jag är lugn, harmonisk och inte stressad.

Men jag kan även se ut så här när jag är fylld av tankar, idéer och reflektioner.

För sju år sedan ungefär läste jag en artikel om en lärare som arbetade med bloggar i undervisningen och jag kände att det lät spännande. Under den sommaren i min hammock låg jag och filosoferade hur jag skulle närma mig detta med bloggar så att både jag och mina elever skulle lära oss något.

Höstterminen startade och jag hade det läsåret en 5-6:a och jag nämnde det här med bloggar och undrade om de var intresserade. Om de var! Nu var det ingen återvändo. I samma stund läste jag om en utbildning som arrangerades av webbstjärnan och jag tänkte nu kör jag. Detta resulterade i bloggen endreskolfreak.se som numera är nedsläckt då de eleverna till sommaren 2013 slöt och gick vidare till högstadiet men det har varit mycket lärorikt både för mig och mina elever, något jag aldrig ångrar att jag gav mig in på.

Under vårterminen 2012 gick jag och min kollega en högskoleutbildning mot skolbibliotek vid Borås bibliotekshögskola. Detta resulterade i sin tur i en Wiki som heter Oswaldendre. Jag har upptäckt att detta är stimulerande, roligt och lärorikt på alla nivåer. Detta ledde till att under hösttermin 2102 ingick jag och min kollega samt mina dåvarande elever i ett forskningsprojekt som handlar om digitalt lärande och kommunikation på engelska mot en skola i Kaliningrad, Ryssland. Det resulterade i följande blogg kaliningradendre.se men även den bloggen är numera nedsläckt. 

Men så är det då att jag tycker det är roligt att skapa och vara kreativ, jag tycker om att läsa så mitt huvud blir helt sprängfyllt med tankar, reflektioner och nya idéer. Det måste jag få ur mig så därför tänkte jag att jag startar denna blogg så nu kör jag 🙂

 

3 reaktion på “Om mig

  1. Ja det är väldigt kul att skriva på en blogg tycker Oswald. Just nu är han på påsklovsresa till Åland.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *